El Ple de les Borges té previst aprovar el canvi de nom de la plaça de la Constitució

26/03/2018

El Ple de les Borges que tindrà lloc aquest pròxim dimecres, 28 de març, té previst aprovar el canvi de nom de l’actual plaça de la Constitució,pel de plaça 1 d’octubre, una vegada obtingut el dictamen favorable de la Comissió Informativa de Governació, Cultura, Polítiques Socials i Ciutadania.

En el pròxim Ple de l’Ajuntament de les Borges Blanques està previst aprovar el canvi de nom de l’actual plaça de la Constitució pel de plaça 1 d’octubre. Segons ha declarat la regidora de Governació, Núria Palau, el canvi es fa amb “la voluntat d’homenatjar els valors democràtics de la nostra societat, mitjançant la commemoració del referèndum sobre la independència de Catalunya d’aquest darrer 1 d’octubre, després de mesos d’intensos contactes amb l’oposició i amb veïns i comerciants”.

Si s’acaba aprovant, s'obrirà un període d'informació pública per un termini de vint dies, mitjançant la publicació d’un edicte en el Butlletí Oficial de la Província de Lleia i al tauler electrònic municipal, a l’efecte que qualsevol persona pugui presentar suggeriments. Si durant aquest període de temps no s’ha formulat cap observació, aquest acord inicial quedarà aprovat definitivament, sense necessitat d’una nova aprovació.

La CUP ja va presentar una moció al 2011 per canviar el nom de la plaça, i tot i que es va aprovar, finalment, no s’havia canviat el nom.

Infolleida