Llum verda a licitar l’Arxiu Comarcal i el teatre de les Borges

29/05/2020

El Ple ordinari de les Borges ha aprovat inicialment el projecte bàsic i executiu de l’obra de construcció de l’Arxiu Comarcal de les Garrigues. Durant la sessió també s’ha aprovat definitivament el Pla de Millora Urbana del solar destinat a la construcció del teatre municipal.

L’Ajuntament de les Borges Blanques confia poder licitar les obres del nou teatre del municipi durant el segon semestre d’aquest 2020, després que durant el ple d’aquest dijous s’hagi aprovat el Pla de Millora Urbana del solar on s’ha de construir.

Pel que fa a la construcció de l’Arxiu Comarcal, el consistori confia poder treure a concurs la seva execució durant les pròximes setmanes, gràcies a l’aprovació del projecte bàsic i executiu de l’obra, l’últim tràmit per poder licitar-ne les obres.

Paral·lelament, el ple també ha aprovat inicialment la nova ordenança de circulació, que derogarà la que hi ha hagut vigent des del 1991.

En relació amb la crisi sanitària provocada pel coronavirus, durant la sessió plenària s’ha aprovat suspendre el cobrament durant aquest 2020 de la taxa de terrasses per a bars, cafeteries i restaurants, alhora que facilitar els tràmits per a sol·licitar ampliacions d’espais. A més, també s’ha aprovat la moció presentada per Borges per la República per derogar la Llei d’Estabilitat Pressupostària com a mesura necessària per afrontar la crisi social i econòmica.

Mariona Rebull i Martí