Tot a punt per la tercera edició de la cursa i caminada popular "la Primera Premsada" de la Granadella

16/09/2019

Els participants poden optar entre tres recorreguts

El municipi de la Granadella acollirà el dia 3 de novembre la tercera edició de la cursa i caminada popular "la Primera Premsada". Es tracta d'una activitat amb tres recorreguts, dos cronometrats en format cursa de 5 i 10 km i un en format marxa no competitiva de 8 km. Les curses començaran a les 10 del matí des de la Cooperativa i són puntuables per la Lliga de Ponent. Els participants poden triar l'opció mitjançant la seva inscripció a través del portal https://boiraexperience.cat/cursaprimerapremsada/ . Tots els recorreguts passen per camins no asfaltats i per racons com el camí de la Font de l'Hereu o el camí de la Cova del Moro amb vista a municipis com Bovera i la Ribera de l'Ebre. 

A més, els inscrits a la distància de 8 quilòmetres tindran l’oportunitat d’observar una representació de com es collien abans les olives amb raspall i borrasses. En acabar, els participants de les tres curses podran degustar l’oli del raig un cop acabat el recorregut amb un entrepà de llonganissa a la brasa o formatge.

La presentació de l'acte ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació amb la presència del vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre. Tanmateix, ha comptat amb les intervencions de l’alcaldessa de la Granadella, Elena Llauradó; de la responsable de l’empresa Boira Experience, Irene Barón; i l’assistència del diputat, Carles Gibert. Durant la jornada, l’organitzacó de l'esdeveniment ha explicat que s'ha donat rellevància a traçar uns recorreguts on l’olivera i la pedra seca predominin en el paisatge. De la mateixa manera, també s'ha intentat reduir el desnivell positiu acumulat, tenint en compte l’orografia de la Granadella on predominen els turonets, els brancals i els desnivells en general. Com a resultat, la cursa de 5 km tindrà un desnivell positiu de 91 metres, la de 10 km de 170, i la marxa en tindrà 150.

L’organització corre a compte de l’Ajuntament de la Granadella, la Cooperativa de la Granadella, el Centre Excursionista de les Garrigues Altes i Boira Experience, que esperen arribar als 400 inscrits. 

Infolleida