Arxivada la causa contra Enric Mir i Antoni Villas pel referèndum de l’1-O de l’1-O

19/02/2019

Fiscalia ha arxivat les diligències contra els alcaldes del PDeCAT de les Borges Blanques, Enric Mir, i de Juneda, Antoni Villas, ja que considera que “no queda acreditat que facilitessin l’obertura dels col·legis” per a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre.

Després de més d’un any la Fiscalia ha arxivat les diligències contra 32 alcaldes de la província de Lleida, entre els quals hi ha l’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, i de Juneda, Antoni Villas, acusats de facilitar la celebració del referèndum de l’1 d’octubre. La Fiscalia ha conclòs que “no queda acreditat que facilitessin l’obertura dels col·legis”.

 

Mir i Villas van ser citats als jutjats de Lleida el 21 de setembre del 2017, on es van acollir al seu dret a no declarar.

La Fiscalia arxiva així totes les investigacions a primers edils lleidatans menys la de l’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra, al que se l’investiga per un presumpte delicte de desobediència. A la resta de territori català encara queden més de 600 alcaldes investigats.

Infolleida