Clam a les Garrigues per la llibertat de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez

17/10/2017

Després de l’empresonament sense fiança dels presidents d’Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, respectivament, les Garrigues s’ha unit a l’aturada que hi ha hagut a les 12.00 hores per reclamar la llibertat d’ambdós.

 

Més de 200 persones s’han concentrat a les 12.00 del migdia a l’Ajuntament de les Borges Blanques per reclamar la llibertat de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, presidents d’Òmnium cultural i de l’Assemblea Nacional Catalana, que estan en presó sense fiança a Madrid. 

L’acte ha començat amb una intervenció de l’alcalde de la població, Enric Mir, i ha continuat amb la lectura del manifest conjunt elaborat per l’Associació de Municipis per la Independència. Seguidament, s’han fet tres minuts de silenci per reclamar la llibertat dels dos líders independentistes i, finalment, l’acte s’ha tancat amb el cant dels Segadors.

A altres pobles de la comarca, com Juneda i Arbeca, també s'han fet concentracions davant dels ajuntaments. A Juneda s'hi han aplegat unes 200 persones. A més, a diferents llocs de treball, també s'ha seguit la convocatòria de protesta.

Mariona Rebull i Martí