Curs sobre l'art vinculat a la natura a la Granadella

01/09/2023

Coorganitzat entre el Centre de la Cultura de l'Oli, l'Alberg Garrigues Altes i l'artista Sergi Quiñonero

Podem a través de l'art despertar o potenciar l'empatia cap a la natura? És possible fer créixer la consciència sobre la necessitat de cura i salvaguarda dels entorns naturals? Servirà això per desenvolupar el nostre esperit crític? Serem capaços d'ampliar l'experiència i perspectiva sobre el que considerem pràctiques artístiques?
Aquestes són agunes de les preguntes que buscaran resposta durant el curs Art "en-amb-sobre" la natura, coorganitzat els dies 7 i 8 d'octubre entre el Centre de la Cultura de l'Oli de la Granadella, l'Alberg Garrigues Altes i l'artista Sergi Quiñonero.
Aquest curs fa una aproximació a un seguit d'experiències artístiques que arrenquen als anys seixanta del segle XX. Estem parlant del land art, de la performance o de la caminada com a experiència estètica, manifestacions que encara avui en dia són poc conegudes. Intentarem contestar les preguntes plantejades inicialment, indagant sobre com aquestes expressions artístiques ens poden ajudar a trobar les respostes.
El curs consta d'una part teòrica, on es desplegaran exemples i es conceptualitzaran els temes tractats (artístics i mediambientals), i una part pràctica en la que els participants vivenciaran el seu propi procès de creació, com a forma d'integració de continguts i comprensió dels conceptes que seran objecte del nostre estudi.
Més informació sobre el curs: http://www.culturadeloli.cat/media/upload/pdf/curs-art-quinonero---programa_169173960618.pdf
Infolleida