El Ple de l’Ajuntament de Juneda aprova per unanimitat la moció contra el 155

24/10/2017

Aquest dimarts, s’ha celebrat d’urgència un Ple extraordinari a l’Ajuntament de Juneda on s’ha aprovat per unanimitat una moció per aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya.

El Ple de l’Ajuntament de Juneda ha aprovat per unanimitat dels 11 regidors una moció de rebuig a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola. Després que el passat dijous, en un ple ordinari, s’aprovés també per unanimitat la moció de suport a Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, presidents d’Òmnium Cultural i de l’ANC, respectivament. Ambdues mocions, redactades conjuntament per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i per l’Associació Catalana de Municipis (ACM).

La moció aprovada aquest dimarts, consta de quatre punts que manifesten el suport al Govern de Catalunya i al Parlament per fer efectiu el mandat popular del passat 1 d’octubre, condemna la violació de drets fonamentals a Catalunya, a través de les mesures repressives aplicades per l’Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes. També insta al govern espanyol i els partits que li donen supor a aturar la suspensió de l’autonomia, i finalment, a comunicar l’aprovació de la moció a les presidències de la Generalitat i el Parlament i també al govern espanyol, entre d’altres.

Els regidors de l’Ajuntament de Juneda, de manera voluntària i personal, cediran la retribució corresponent a aquest ple extraordinari a la caixa de solidaritat d’Òmnium Cultural i l’ANC.

Mariona Rebull i Martí