El ple de les Borges aprova per unanimitat tres mocions de defensa de les institucions catalanes

01/02/2018

El ple ordinari de les Borges Blanques d’aquest dimecres, 31 de gener, ha aprovat per unanimitat les quatre mocions presentades, tres de les quals vinculades a la situació política catalana actual.

El ple de les Borges Blanques ha aprovat per unanimitat tres mocions vinculades a la situació política actual catalana. La primera, presentada per l’equip de govern, de defensa de les institucions catalanes i els seus representants electes, a través d’una moció proposada per l’AMI, que insta les institucions espanyoles a respectar i acceptar la voluntat inequívoca dels ciutadans de Catalunya expressada a les urnes el 21 de desembre.

ERC ha presentat dues mocions, una per la llibertat dels presos polítics i una altra que reclama al Ministeri d’Hisenda que aturi l’ofec a les entitats culturals i mitjans de comunicació públics de Catalunya i que reverteixi les reclamacions per abonar els imports de l’IVA.

 

Finalment, també s’ha aprovat una moció de suport al procés de reforma horària, que dóna suport al Govern de Catalunya en les actuacions que acordi sobre l’organització i ús del temps de vida quotidiana. El text també vol mostrar la disposició del municipi per participar en campanyes i proves pilot que hi hagi previst impulsar en el marc de la reforma horària.

Mariona Rebull i Martí