El ple de les Borges aprova per unanimitat un nou escut heràldic i recuperar la denominació històrica de Paeria

31/10/2017

El ple de les Borges Blanques ha aprovat per unanimitat dels 13 regidors la nova proposta d’escut heràldic per adequar-lo a la normativa vigent, així com el restabliment de la denominació històrica de Paeria de les Borges Blanques. Durant la sessió plenària també s’ha aprovat per unanimitat la moció acordada per la Junta de Govern Local de rebuig a la violència emprada pels cossos policials espanyols l‘1 d’octubre.

Els 13 regidors de l’Ajuntament de les Borges Blanques han aprovat en sessió plenària una nova proposta d’escut heràldic i el restabliment de la denominació històrica de Paeria de les Borges Blanques. Els canvis en l’escut arriben després d’un procés iniciat al juliol que ha comptat amb la participació del Centre d’Estudis de les Garrigues i una comissió d’historiadors i experts.

Un cop aprovat pel ple, el projecte ha de ser validat pel Departament de Governació i Administracions Públiques i per l’Institut d’Estudis Catalans. Els grups de l’oposició, ERC i la CUP, hi han votat a favor, però han demanat al consistori que es faci “pedagogia” per explicar a la ciutadania a què es deuen aquests canvis.

En la mateixa sessió també s’han aprovat -amb els vots de l’equip de govern i l’abstenció de l’oposició- diverses ordenances fiscals per a l’exercici 2018 i el compte general del 2016. Finalment, també s’ha aprovat per unanimitat una moció, anteriorment acordada per  la Junta de Govern Local, de rebuig a la violència de la policia espanyola l’1 d’octubre.

Mariona Rebull i Martí