El Ple de les Borges aprova una moció contra l’abocador de Riba-Roja

29/03/2019

L’últim Ple ordinari d’aquesta legislatura de l’Ajuntament de les Borges Blanques ha aprovat per unanimitat una moció de rebuig al projecte del macro abocador de Riba-Roja d’Ebre. Durant el Ple també s’ha aprovat, amb els vots a favor de l’equip de govern, la modificació del pressupost municipal de l’any 2019, entre d’altres punts.

Amb els vots a favor dels tretze regidors del consistori, el Ple de l’Ajuntament de les Borges Blanques ha aprovat una moció de rebuig al projecte del macro abocador que es vol construir a Riba-Roja d’Ebre. Aquesta moció ja ha estat aprovada anteriorment pel Consell Comarcal de les Garrigues i la Diputació de Lleida.

ERC ha demanat a l’equip de govern que el compromís que ha mostrat amb aquesta moció el tingui també amb les problemàtiques mediambientals que afecten la comarca. Per la seva banda, la CUP ha qualificat la moció de “rentat de cara”.

 

 

Durant el ple s’han viscut moments de tensió, un dels quals quan ERC ha demanat explicacions pel subministrament de gasoil al consistori per part d’una empresa en què l’alcalde és soci, fent referència a la llei d’incompatibilitat. Per la seva part, des de l’equip de govern han al·legat “motius d’urgència” i han explicat que l’esmentada empresa només ha cedit el combustible quan l’empresa que subministra els equipaments municipals no estava disponible. Durant la sessió també s’ha aprovat la modificació del pressupost del 2019.

Mariona Rebull i Martí