El ple de les Borges aprova una moció de rebuig de l’aplicació de l’article 155

23/10/2017

El ple de l’Ajuntament de les Borges Blanques ha aprovat per unanimitat dues mocions que exigeixen l’alliberament immediat dels presidents de l’ANC i d’Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, i que s’aturi la suspensió de l’autonomia de Catalunya.

Amb aquest aplaudiment s’ha acabat el ple extraordinari de les Borges Blanques en què s’han aprovat per unanimitat dues mocions: la primera, exigeix l’alliberament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, presidents d’Òmnium Cultural i de l’ANC, respectivament. La segona, és un text de rebuig a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola.

La primera moció ha estat aprovada pels 11 regidors presents a la sessió -faltaven Salvador Noguera, regidor d’ERC, i Josep Farran, regidor de la CUP- i la segona ha rebut els vots favorables de 12 edils, ja que el regidor de la CUP s’ha incorporat al ple.

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha estat dels primers de la demarcació de Lleida i també del país en celebrar aquest ple extraordinari seguint la proposta de l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació de Municipis i Comarques

Mariona Rebull i Martí