El Ple de les Borges aprova una moció per l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats

28/03/2018

El Ple ordinari de març de l’Ajuntament de les Borges Blanques ha aprovat una moció per l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats per unanimitat dels 11 regidors presents a la sessió. També s’ha aprovat el canvi de nom de la plaça de la Constitució pel de plaça 1 d’octubre.

Per unanimitat dels 11 regidors presents al ple, l’Ajuntament de les Borges Blanques ha aprovat una moció per l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la denúncia de la deriva antidemocràtica i autoritària de l’estat espanyol, presentada per l’equip de govern.

 

També s’ha aprovat per unanimitat el canvi de nom de la plaça de la Constitució pel de plaça 1 d’octubre. Ara s’obre un període d’informació pública de vint dies perquè tothom pugui presentar-hi al·legacions.

 

La CUP ha presentat una moció per a la instal·lació de llambordins Stolpersteine en record de les persones de les Borges deportades als camps de concentració nazis, que també ha estat aprovada per unanimitat.

 

Després d’haver aprovat definitivament el nou escut de la ciutat, el ple també ha aprovat per unanimitat l’inici de l’expedient d’oficialització de la bandera municipal, que s’escollirà a través d’un procés de participació ciutadana, en què els veïns podran triar entre quatre opcions diferents.

Mariona Rebull i Martí