El Ple de les Borges aprova una subvenció per a la construcció de l’Arxiu Comarcal

05/07/2019

Es tracta d’un conveni entre el Departament de Cultura, l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural i l’Ajuntament per a la concessió d’una subvenció directa al consistori borgenc per la construcció i direcció d’obra de l’Arxiu Comarcal.

El Ple de l’Ajuntament de les Borges Blanques ha aprovat per unanimitat una subvenció, fruit d’un acord entre el Departament de Cultura, l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural i el mateix consistori, de 2.416.968 euros, que avançarà l’Ajuntament i que a continuació subvencionarà la Generalitat. En aquest sentit, l’alcalde del municipi, Enric Mir, ha explicat que els imports es fraccionaran en tres anualitats i que els ajuts van condicionats al compliment del projecte.

Aquest acord ha arribat en el ple extraordinari de constitució del nou cartipàs municipal en què entre altres novetats la regidoria d’Urbanisme, fins ara en mans de Francesc Mir, l’ha assumit Daniel Not. Joventut i Esports aniran a càrrec de Maricel Viladoms, l’única incorporació a l’equip de govern. I Ariadna Salla, s’encarregarà de les àrees de Cultura i Patrimoni, Benestar Social, Salut i LGTBI i de la de festes. Des de Borges per la República han assegurat que “troben a faltar dues comissions informatives més” a la vegada que espais “de referència per a les polítiques de país, on es puguin encabir qüestions com la sobirania, el feminisme o l’ecologisme”.

El ple també ha aprovat, amb els vots a favor de l’equip de govern que l’alcalde rebi una retribució de 1.500 euros al mes amb una dedicació del 60%.

Mariona Rebull i Martí