El Ple de les Borges dona llum verda definitiva al Pla especial urbanístic de la Masia Salat

29/06/2022

S’ha aprovat el text refós amb el qual el projecte queda avalat i el consistori està pendent del vistiplau definitiu d’Urbanisme, a partir del qual podrà atorgar els permisos per ubicar-hi previsiblement una residència

El Ple Extraordinari de l’Ajuntament de les Borges Blanques d’aquest dimecres, 29 de juny, ha donat llum verda definitiva al text refós de la Modificació del Pla especial urbanístic de la Masia Salat, la qual cosa permetrà al consistori, si així ho avala Urbanisme, atorgar els permisos per tal que aquests antics terrenys hotelers i de restauració puguin acollir previsiblement una residència geriàtrica de titularitat privada.

En concret, el consistori borgenc ha aprovat per unanimitat el text refós que incorpora les diferents modificacions que s’han fet i, amb aquesta aprovació el Pla Especial Urbanístic quedarà avalat per l’Ajuntament i només restarà esperar el vistiplau de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Lleida i la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Per tant, una vegada els serveis tècnics d’Urbanisme donin llum verda al text refós, l’espai ja podrà ser utilitzat com a residència, i el consistori tindrà la capacitat per atorgar els permisos necessaris a l’empresa que previsiblement hi ubicarà el complex.

Actualitzacions en el Pla
Igualment, les modificacions al Pla Especial Urbanístic de la Masia Salat han servit per actualitzar-lo en aquells aspectes en què havia quedat desfasat, com és el cas dels accessos a l’espai, la seva inundabilitat o el fet de disposar de més flexibilitat en els espais que resten per edificar. D’aquesta manera, el text refós aprovat en Ple inclou algunes modificacions en els usos de l’espai, com en el cas de l’estació benzinera, que incorporarà un ús comercial i perdrà l’ús d’habitatge. Igualment, limita el nombre màxim de plantes de la residència geriàtrica i l’espai hoteler i incorpora alguns requeriments, entre altres aspectes tècnics que s’han modificat.

El Pla de la Masia Salat
L’aprovació d’aquest text refós que ha permès donar llum verda definitiva al Pla, si així ho ratifica Urbanisme, arriba després que aquest òrgan aprovés definitivament la modificació del Pla especial urbanístic de la Masia Salat el passat 4 de maig, amb el condicionant que el Ple tirés endavant aquest text refós per fer efectiu el Pla.

Infolleida