Els pagesos demanen ajudes directes per les pèrdues en les oliveres a causa de la neu

17/01/2021

Bovera també denuncia l'abandonament per part de les administracions, ja que la carretera que va fins a la Palma d’Ebre segueix gelada una setmana després. Seria la pista que s’utilitzaria en cas que hi hagués una emergència nuclear a la central d’Ascó

ASAJA ha reunit una cinquantena d’agricultors a la plaça de Bovera. Demanen ajudes directes pels danys que la neu ha fet en les oliveres. Exigeixen a les administracions que no passi com en els incendis, ja que necessitaven subvencions a tres anys per recuperar els arbres i només van arribar per a un.

A les branques d’oliveres caigudes, se li ha de sumar també el fet que encara quedava un 20% d’elles per collir. En conjunt, i tot i que encara no s’ha pogut accedir a totes les finques, els pagesos quantifiquen en un 80% la pèrdua de la producció.

El temporal Filomena va deixar gruixos de més de 40 centímetres a la població. I des de l’ajuntament també denuncien l’abandonament per part de les administracions pel que fa a la carretera que connecta Bovera amb la Palma d’Ebre.  Després d’una setmana, la pista que s’utilitzaria en cas que hi hagués una emergència nuclear a la central d’Ascó, segueix gelada.  

Ariadna Guiu Vila