ERC exigeix el 75% de bonificació del preu de l’AP2 entre Soses i Montblanc

17/07/2018

Per tal de disminuir la fluïdesa de trànsit i la sinistralitat de la N240. Estradé fa una crida a la racionalitat abans d’afrontar altres inversions que podrien resultar innecessàries quan es lliberi l’autopistaPer tal de disminuir la fluïdesa de trànsit i la sinistralitat de la N240. Estradé fa una "crida a la racionalitat abans d’afrontar altres inversions que podrien resultar innecessàries quan es lliberi l’autopista".

El president de la federació comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya a les Garrigues, Carles Gibert, el portaveu d’ERC-AM a l’Ajuntament de les Borges Blanques,Salvador Noguera i el senador Miquel Àngel Estradé, acompanyats d’alcaldes, alcaldesses, regidors i altres càrrecs orgànics i electes d’aquesta formació s’han concentrat avui a l’accés de l’AP2 a les Borges Blanques per exigir la bonificació del preu del peatge d’aquesta autopista entre Soses i Montblanc.
 
Noguera ha qualificat de ‘sense sentit’ l’anunci del Servei Català de Trànsit en el sentit de bonificar només el tram entre les Borges Blanques i Montblanc per alliberar de vehicles la carretera N240 tenint en compte que ‘els camions provinents d’Espanya que ja van bonificats fins a Soses, hagin de sortir de l’AP2 en aquesta localitat, fer la circumval·lació de Lleida i anar fins a les Borges per la N240 per poder tornar a disposar de la bonificació fins a Montblanc’. De la mateixa manera, ha afirmat que ‘cal mantenir la bonificació de, com a mínim, el 75% tal i com es fa actualment amb el tram Saragossa-Soses’.
 
Pel republicà aquesta seria l’actuació més urgent per descongestionar i evitar la sinistralitat a la carretera N240, alhora que ha considerat totalment necessàries i ineludibles altres actuacions com ‘fer les rotondes de Juneda i, posteriorment, quan s‘arribi a alliberar del tot l’autopista com ja s’ha compromès a fer l’estat espanyol caldrà proposar fer nous accessos a l’AP2 des de la carretera de Castelldans a Juneda i a la zona de Puigverd i Artesa de Lleida per una major vertebració del territori’.
 
Esquerra Republicana no ha desestimat del tot la possibilitat de fer un desdoblament de la N240 en un futur però, com ha afirmat Estradé, aquesta vindria determinada ‘per un estudi de mobilitat que caldrà fer un cop tot el trànsit pesat de llarg recorregut i una part del trànsit lleuger passin per l’autopista i a partir del qual es puguin establir la sinistralitat i la fluïdesa real de la carretera nacional a partir del 2021 i les inversions a nivell d’infraestructures que seran realment necessàries’.
 
D’aquesta manera, el senador dels republicans ha volgut ‘apel·lar a la racionalitat d’alguns governants de les Garrigues que romanen ancorats a una vella forma de fer política en la qual s’executava molta obra pública sense valorar-ne la necessitat, l’amortització, el manteniment o l’impacte mediambiental’‘Aquesta no és, no ha estat i no serà mai la manera de treballar d’Esquerra Republicana’, ha reblat.
Infolleida