Esquerra Republicana exigeix, de manera urgent, la desviació obligatòria del tràfic pesat de l’N-240 a la AP-2 entre les Borges Blanques i Lleida

17/09/2018

Els republicans han presentat una moció per tal que la Diputació de Lleida demani al Ministeri de Fomento la bonificació del peatge en el tram esmentat

El grup d’Esquerra Republicana de Catalunya a la Diputació de Lleida ha registrat una moció que es debatrà en el Plenari d’aquesta setmana i que insta a aquesta institució a exigir al Servei Català de Trànsit de la Generalitat de Catalunya que implanti ‘de manera urgent’ la desviació obligatòria del tràfic pesat de l’N-240 a la AP-2 ren el tram entre les Borges Blanques i Lleida-Soses. De la mateixa manera, es demana al Ministeri de Fomento la bonificació del peatge als camions en el mateix tram.
 
El portaveu de la formació republicana, Jaume Gilabert, ha expresat la seva estupefacció pel fet que tan el Servei Català de Trànsit com el Consell de Ministres ‘hagin obviat aquest tram en una sèrie de mesures l’objectiu de les quals era reduir la sinistralitat i millorar la fluïdesa del trànsit i la seguretat viària en la carretera N240’.
 
El republicà justifica la immediatesa de la seva reclamació pel fet constatable de què el tram entre les Borges Blanques i Lleida/Soses és paradoxalment el més transitat, i també, el que registra un major nombre d’accidents’. Alhora que considera que el fet que la  Generalitat de Catalunya no hagi reclamat al Ministeri de Fomento aquesta mesura per aquest tram del trajecte ‘esdevé una clara discriminació pels habitants del les Garrigues, el Segrià i el Pla d’Urgell’.
 
De la mateixa manera, Esquerra Republicana de Catalunya, treballarà per a que aquesta mateixa moció sigui aprovada també pels consistoris municipals i els plenaris dels consells comarcals de la zona afectada i l’elevarà al Parlament de Catalunya i, tal i com ja es va informar fa uns dies, a les cambres legislatives del govern espanyol.
Infolleida