Joan Talarn serà el nou president de la Diputació de Lleida

05/07/2019

Transparència, equipació amb els ajuntaments i una Diputació al servei de Catalunya i la seva llibertat són els tres eixos amb què vol governar el futur president de la Diputació, Joan Talarn. Tot i no tenir un pacte tancat, l'objectiu és que els onze regidors d'Esquerra Republicana governin amb coalició amb els nou de Junts per Catalunya. D'aquesta manera, aconseguirien una majoria a la Diputació, que consta de 25 cadires.

El futur president de la Diputació i candidat d'Esquerra Republicana, Joan Talarn, ha assegurat que vol canviar la manera de governar la institució un cop sigui investit president el pròxim divendres 12 de juliol. Transparència, igualtat amb els ajuntaments i una Diputació al servei de Catalunya i la seva llibertat són els tres eixos bàsics en què gira el seu programa, que vol executar amb coalició amb Junts per Catalunya i Comú, tot i que veu difícil que aquest últim entri finalment al govern. 

Talarn ha dit que, tot i no tenir un pacte tancat amb Junts per Catalunya, la intenció és dividir equitativament les quatre vicepresidències. Ha recalcat, però, que ara mateix les negociacions es centren en el full de ruta a seguir i no en els diferents càrrecs que ocuparan. En aquest sentit, la intenció és rebaixar el sou dels diferents regidors i president fins a un màxim d'un 6%. 

El futur president de la Diputació compaginarà les seves tasques amb l'alcaldia de Bellvís. Malgrat no saber encara com combinarà els horaris, ha assegurat que no hi haurà problema i podrà exercir els dos càrrecs sense problema. 

Ricard Gómez (Lleida TV)