Juneda se suma al projecte Stolpersteine per recordar els deportats als camps nazis

25/04/2018

El Ple ordinari de l’Ajuntament de Juneda ha aprovat participar en el projecte Stolpersteine, que proposa recordar les víctimes de les deportacions als camps de concentració nazis. A la comarca són sis les poblacions que han donat suport al projecte: Juneda, les Borges Blanques, Arbeca, la Pobla de Cérvoles, el Soleràs i Vinaixa..

 

El Ple de l’Ajuntament de Juneda ha aprovat adherir-se a la campanya promoguda pel Centre d’Estudis de les Garrigues, amb el suport del Grup de Recuperació de la Memòria Històrica del Centre Excursionista de Lleida, i participar en el projecte Stolpersteine, que proposa recordar les víctimes de les deportacions als camps de concentració nazis, amb la col·locació d’unes llambordes davant de l’habitatge de la víctima. A Juneda, els veïns que van ser deportats a camps de concentració van ser un total de cinc, tots al camp de Mauthausen. 

En el Ple també s’ha aprovat amb el vot favorable de tots els grups una moció per l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la denúncia de la deriva antidemocràtica i autoritària de l’Estat espanyol. També s’ha aprovat una moció en defensa del model sanitari català i la universalització de l’atenció sanitària.

Altres punts del ple han estat l’aprovació de la verificació del text refós de la modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal corresponent a la ubicació de Zona Verda; la declaració de l’exempció de l’aplicació de contribucions especials a la Parròquia de la Transfiguració del senyor de Juneda per les obres del projecte d’urbanització de la Vila Closa de Juneda, corresponents a la plaça Església i adjacents i la declaració de l’aplicació d’una bonificació del 95% sobre l’impost sobre construccions, obres i instal·lacions i de la taxa de llicència d’obres per a la consolidació estructural del Molí Baix per ser considerades d’especial interès ja que es tracta d’un Bé Cultural d’Interès Local.

Infolleida