La Diputació aprova dues mocions per reduir la sinistralitat a l’N-240

21/09/2018

ERC i el PDeCat han presentat dues mocions per reduir la sinistralitat a l’N-240 i han reclamat a Foment que s’estableixi la desviació obligatòria de vehicles pesants a l’AP-2 de Montblanc fins a Soses.

La problemàtica amb l’N-240 ha centrat el Ple de la Diputació amb la presentació de dues esmenes per part d’ERC i el PDeCat amb l'objectiu de reduir la sinistralitat entre les Borges Blanques i Lleida. Totes dues han reclamat a Foment que s'apliquin les bonificacions als vehicles pesants a l'AP-2 de Montblanc a Soses, que permeti que la Generalitat de Catalunya estableixi en aquest tram la desviació obligatòria d'aquests vehicles de l’N-240 a l’AP-2. Els dos partits però no han pogut presentar una moció conjunta, ja que ERC s'ha mostrat contrària al punt 2 de la moció presentada pel PDeCat, que exigeix al Departament d'Economia i Finances de la Generalitat que habiliti, en cas necessari, una partida pressupostaria que garanteixi la gratuïtat de l'autopista per als turismes entre Lleida i Montblanc, mentre que els republicans han defensat que correspon a l'estat pagar-ho.

 

 

La moció d'ERC ha estat aprovada per unanimitat mentre que la de PDeCAT ha estat aprovada amb el vot en contra dels republicans en aquest punt 2.

Marc Piqué (Lleida TV)