La fibra òptica arribarà a les Borges Blanques al 2020

24/10/2019

La Generalitat preveu que estigui estesa a totes les comarques de Catalunya aquest 2020

El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública participa en la 20a edició de la fira de serveis i equipaments municipals Municipàlia. Ho fa per exposar el projecte de desplegament de fibra òptica del Govern que permetrà connectar totes les comarques de Catalunya aquest 2020. Amb una aportació de 16,5 milions d'euros, l'executiu de Quim Torra ha aprovat estendre 382 quilòmetres nous de fibra òptica per connectar 49 nous municipis i 43 polígons industrials més, arreu del territori. D'aquesta manera, es compleix així el compromís de tenir les capitals de comarca connectades el 2020.

En aquests moments, la Generalitat compta amb punt de connexió a 29 capitals de comarca. Un cop realitzats els treballs, el govern garanteix l'arriba de la fibra òptica a les 13 capitals de comarca restants; entre les quals hi ha algunes capitals lleidatanes: les Borges Blanques (les Garrigues), El Pont de Suert (Alta Ribagorça), Sort (Pallars Sobirà), Vielha (Val d'Aran) i Solsona (Solsonès).

La Generalitat ho ha assegurat en el marc de la 20a edició de la Fira Municipàlia que se celebra fins aquest dijous a la capital del Segrià. Aquest certamen és un referent en solucions per a les administracions pel que fa a àrees d'equipaments, serveis municipals, medi ambient i tractament de residus... A més, és el punt de trobada dels responsables d'administracions, tècnics municipals i empreses per intercanviar experiències i trobar solucions per millorar la gestió i el progrés dels seus municipis i ciutats.

Aquest projecte d'extensió de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat de Catalunya està cofinançat pels Fons Europeus de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

InfoLleida