Política
La Fira de l’Oli s’agermana amb la Fira del Gall de Vilafranca
14/01/2025
L’acte institucional tindrà lloc dissabte al matí al Pavelló de l’Oli i culminarà amb una xoucooking
La Fira de l’Oli d’Oliva Verge Extra Catalunya de les Borges Blanques s’agermana enguany amb la Fira del Gall de Vilafranca del Penedès, una cita història dins el calendari firal català que el passat desembre va acollir la seva 360 edició.
Es tracta d’un acte que servirà perquè els dos certàmens trobin sinergies i punts en comú, com el fet de ser part del patrimoni gastronòmic català. Vol ser un vincle únic entre dues celebracions emblemàtiques que permetrà treballar conjuntament en diversos projectes futurs, intercanviar informació i, fins i tot, col·laborar en iniciatives comunes.
L’acte institucional tindrà lloc al matí del dissabte 18 de gener al Pavelló de l’Oli, amb la presència de responsables d’ambdues fires i culminarà amb un xoucooking a càrrec d’Oriol Llavina, del restaurant El Cigró d’Or de Vilafranca del Panedès, que cuinarà un gall amb oli d’oliva verge extra i ho acompanyarà amb una degustació de vi DO Penedès.
La Fira del Gall ofereix cada any l’oportunitat de tastar una selecció de plats elaborats amb Gall del Penedès, una au de creixement lent, molt rústica, amb bona vitalitat, de tipologia corporal mediterrània, lleugera i de producció de carn pesada.
Cal recordar que responsables de la Fira de l’Oli, l’alcalde de les Borges Josep Farran i el regidor de Promoció Econòmica Xavier Bueno, ja van visitar el passat 18 desembre al Vilafranca del Penedès, on van ser rebuts a l’Ajuntament per l’alcalde Francisco Romero i la regidora de Turisme, Gemma Romeu, i van assistir al pregó de la 360a Fira del Gall, que es va celebrar al Vinseum, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya.
Quatre dies després, la Fira de l’Oli va participar en el certamen vilafranquí amb un estand propi a la plaça de la Gastrobotiga, des d’on es van poder oferir tastos d’oli d’oliva verge extra i donar a conèixer la cita firal de les Garrigues.
La voluntat de la Fira de l’Oli d’agermanar-se amb altres certàmens catalans va començar l’any passat amb la voluntat d’obrir-se a altres esdeveniments de la geografia catalana i construir ponts per millorar l’oferta firal. A l’edició passada, la Fira de l’Oli va agermanar-se amb FiraReus.
Es tracta d’un acte que servirà perquè els dos certàmens trobin sinergies i punts en comú, com el fet de ser part del patrimoni gastronòmic català. Vol ser un vincle únic entre dues celebracions emblemàtiques que permetrà treballar conjuntament en diversos projectes futurs, intercanviar informació i, fins i tot, col·laborar en iniciatives comunes.
L’acte institucional tindrà lloc al matí del dissabte 18 de gener al Pavelló de l’Oli, amb la presència de responsables d’ambdues fires i culminarà amb un xoucooking a càrrec d’Oriol Llavina, del restaurant El Cigró d’Or de Vilafranca del Panedès, que cuinarà un gall amb oli d’oliva verge extra i ho acompanyarà amb una degustació de vi DO Penedès.
La Fira del Gall ofereix cada any l’oportunitat de tastar una selecció de plats elaborats amb Gall del Penedès, una au de creixement lent, molt rústica, amb bona vitalitat, de tipologia corporal mediterrània, lleugera i de producció de carn pesada.
Cal recordar que responsables de la Fira de l’Oli, l’alcalde de les Borges Josep Farran i el regidor de Promoció Econòmica Xavier Bueno, ja van visitar el passat 18 desembre al Vilafranca del Penedès, on van ser rebuts a l’Ajuntament per l’alcalde Francisco Romero i la regidora de Turisme, Gemma Romeu, i van assistir al pregó de la 360a Fira del Gall, que es va celebrar al Vinseum, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya.
Quatre dies després, la Fira de l’Oli va participar en el certamen vilafranquí amb un estand propi a la plaça de la Gastrobotiga, des d’on es van poder oferir tastos d’oli d’oliva verge extra i donar a conèixer la cita firal de les Garrigues.
La voluntat de la Fira de l’Oli d’agermanar-se amb altres certàmens catalans va començar l’any passat amb la voluntat d’obrir-se a altres esdeveniments de la geografia catalana i construir ponts per millorar l’oferta firal. A l’edició passada, la Fira de l’Oli va agermanar-se amb FiraReus.
InfoLleida