L’Ajuntament de les Borges destinarà 72.600 euros a subvencions pel veïnat aquest 2022

02/03/2022

Presenta de nou cinc línies diferents per promoure el comerç, l’habitatge jove i la teleassistència per a les persones grans

El consistori borgenc preveu destinar un total de 72.600 euros a aquestes cinc línies d’ajuts, que contribuiran a millorar la qualitat de vida i les oportunitats de futur per a totes les borgenques i els borgencs, i que molt especialment tenen la voluntat de donar suport al comerç de la capital garriguenca, segons ha explicat l’alcaldessa de les Borges, Núria Palau.

Els ajuts pel comerç
En concret, l’Ajuntament de les Borges ha tornat a presentar la línia d’ajuts per transformar digitalment el comerç i la restauració, dotada amb 15.000 euros. Es tracta d’una subvenció que es va atorgar per primera vegada
aquest 2021 i que va comptar amb set sol·licitants, i que enguany es torna a presentar per tal que les empreses borgenques puguin apostar per la tecnologia i per tal que facin el salt al món digital els comerços que encara no ho han fet. Les persones sol·licitants podran percebre un 50% del cost de les actuacions, fins a un màxim de 1.000 euros, i tenen temps per demanar la subvenció fins al 31 d’octubre.

D’altra banda, el consistori destinarà 15.000 euros en ajuts per incentivar que les empreses i autònoms contractin personal. Es tracta subvenció que l’any passat va tenir dotze persones beneficiàries i a la qual podran optar les persones treballadores a jornada completa amb un contracte mínim d’un any amb 1.000 euros, i les persones joves en pràctiques un mínim de 6 mesos, amb 500 euros. El termini de presentació de sol·licituds s’iniciarà al dia 1 de novembre i finalitzarà el dia 30 de novembre de 2022.

Pel que fa a la línia d’ajuts per a la implantació i la renovació d’establiments comercials i negocis en locals de planta baixa, està dotada un any més amb 30.000 euros, i es podran presentar les sol·licituds fins al 31 d’octubre. Les persones beneficiàries podran percebre el 30% dels costos de la implantació o la renovació si tenen un pressupost de fins a 5.000 euros; el 40% de l’import si el pressupost de les obres és de 5.000 a 10.000 euros, i fins a un 50% del cost del projecte amb pressupostos de 10.000 euros, fins a assolir un màxim de 5.000 euros de subvenció.

Teleassistència per a la gent gran i rehabilitacions d’edificis per al jovent
Quant als ajuts per a la rehabilitació d'edificis per a persones joves, el consistori borgenc hi destinarà 10.000 euros, amb l’objectiu de finançar parcialment la reforma d’habitatges al municipi. Les persones sol·licitants hauran de tenir 35 anys com a màxim i el projecte de reforma ha d’anar destinat al seu habitatge habitual. Podran obtenir fins a un 50% del cost de les obres, amb un màxim de 1.000 euros per cada actuació. Es tracta d’un ajut que aquest 2021 van rebre quatre persones i que es pot demanar fins al 31 d’octubre.

El consistori també ha previst de nou ajudes per finançar el servei de teleassistència per a persones grans. Es tracta d’una convocatòria que està dotada un any més amb 2.600 euros, i es podrà sol·licitar fins al pròxim 30 de novembre. Les persones sol·licitants podran obtenir el total de les despeses subvencionables. L’any passat van utilitzar el servei d’atenció domiciliària 47 persones grans de les Borges, i, davant l’allau de sol·licituds, el consistori va ampliar la partida que hi havia destinat per poder-les encabir totes.
Infolleida