L’Ajuntament de les Borges incentiva la implantació de 6 nous comerços

14/01/2019

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha concedit subvencions a sis propietaris de locals que els han llogat durant el 2018 amb la finalitat de reconvertir-los en establiments comercials i/o de negocis.

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha concedit subvencions a sis propietaris de locals que els han llogat durant el 2018 amb la finalitat de reconvertir-los en establiments comercials i/o de negocis. Es tracta d’una de nova línia de subvencions que va posar en funcionament el consistori per incentivar l’activitat comercial a la capital de les Garrigues i que establia la concessió de 300 euros per a cada beneficiari que llogués el seu local.

La convocatòria establia que els beneficiaris de la subvenció havien de ser persones físiques i jurídiques, propietàries de locals en planta baixa dins del nucli urbà de les Borges, i que els lloguessin per a la ubicació d’establiments comercials i de negocis durant l’any 2018, amb un període mínim d’un any. La partida ha comptat amb una dotació econòmica de 3.000 euros i el procediment de concessió s’ha fet en règim de concurrència no competitiva per ordre de presentació de sol·licituds.

Cal recordar que tots els interessats van poder presentar les sol·licituds del dia 19 de juliol, dia després de la publicació al Butlletí Oficial de la Província, fins al 30 de novembre.

A més a més, cal tenir en compte que aquestes subvencions se sumen a les ajudes que també té previst aprovar l’Ajuntament de les Borges i que han facilitat la contractació de 18 nous treballadors al municipi. En concret, aquestes ajudes establien una subvenció de  fins a 1.000 euros per a cada nou treballador (amb un màxim de dos nous contractes per empresa) si la incorporació laboral era a jornada complerta, i 500 euros si es tractava de la contractació de joves per realitzar pràctiques d’una durada mínima de 6 mesos.

Infolleida