L’Ajuntament de les Borges renova el segell de transparència Infoparticipa 2021 per sisè any consecutiu

05/05/2021

En aquesta edició, ha obtingut una puntuació superior al 90%

El Grup d’Investigació Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha renovat, un any més, el segell Infoparticipa 2021 a l’Ajuntament de les Borges Blanques. Aquest guardó, que reconeix l’alt grau de qualitat i transparència en la comunicació de la gestió pública local, enguany li ha estat concedit amb una puntuació del 90,38%, una de les més altes de la capital garriguenca des que va començar a rebre la distinció, de manera ininterrompuda des de l’any 2016.

La cerimònia de lliurament de la vuitena edició del Segell Infoparticipa està prevista per al pròxim dilluns, 10 de maig a la tarda, a l'Auditori de la Universitat Autònoma de Barcelona. L’acte d’aquest any reconeixerà l’Ajuntament de les Borges Blanques i 134 administracions catalanes més, de les quals 120 són ajuntaments, 11 consells comarcals i 3 diputacions.

Es tracta del sisè cop que el consistori borgenc rep aquesta distinció. Enguany, però, l’obtenció del guardó ha estat més dificultosa que en altres edicions, ja que, amb la incorporació de 4 nous indicadors per avaluar les administracions, les condicions són més complicades per poder optar al segell. Aquestes bones pràctiques s’avaluen a través d’un total de 52 indicadors, que acoten la informació sobre la gestió de recursos econòmics, o les eines de participació ciutadana, entre altres aspectes.

 

El segell Infoparticipa

Aquest distintiu, que fou creat l’any 2013 i s’atorga a través del Consell Certificador de la UAB, reconeix al consistori borgenc la informació que dona sobre els seus representants polítics i sobre la gestió dels recursos col·lectius, a través de la publicació, per exemple, de les actes del Ple Municipal o de les informació sobre la composició dels òrgans de govern, entre altres. Al mateix temps, aquest guardó també reconeix la transparència sobre la gestió dels recursos econòmics que inclou, per exemple, la publicació del pressupost de l’Ajuntament de l’any en curs, la publicació de totes les ofertes de treball o, entre molts altres, les licitacions en curs. L’any passat, a causa de la pandèmia, van enviar directament les distincions sense celebrar el tradicional acte de lliurament.

Infolleida