L’alcalde de Castelldans explica als veïns les actuacions previstes per enguany

28/02/2019

Conrad Llovera ha explicat en una reunió informativa les inversions més importants que preveu realitzar el consistori durant l’any 2019.

En primer lloc, l'alcalde de Castelldans, Conrad Llovera, ha esmentat que ja ha estat adjudicat a l’empresa Benito Arnó el projecte de pavimentació de diversos carrers del sector est, per un pressupost total de 76.256, 55 euros, subvencionada en la seva totalitat per la Diputació de Lleida. Està prevista que s’iniciï la seva execució a meitats de març i tindrà una durada d’un mes.

Dins del pressupost del 2019, es preveu sol·licitar un préstec destinat al projecte de renovació del tram del col·lector d’aigües residuals, per un import de 76.943 euros.

També subvencionat parcialment per la Diputació està l’arranjament de diversos trams de camins municipals utilitzant àrid reciclat al terme de Castelldans, el pressupost total del qual ascendeix a 28.036.50 euros. Són els camins de la Bassa Nova (de la Devesa), del Culot i del Veguer (camí vell de Puigverd).

L’obra més important prevista per aquest 2019 és l’estació de tractament d’aigua potable (ETAP), amb un pressupost de 89.911.82 euros. L’ETAP tindrà una capacitat de producció de fins a 1.500 m3/dia mitjançant filtració pel procés de rentatge en continu. Per tal de finançar-ho, Castelldans s’ha acollit a les ajudes que obre periòdicament l’ACA per a la millora de l’abastament dels municipis, juntament amb subvencions de la Diputació.

Llovera també ha explicat que s’ha efectuat una inspecció del clavegueram de diversos carrers amb càmeres robotitzades, que han determinat que el carrer els Frares i el carrer Mallarà requereixen una actuació immediata de renovació total de la canonada. Per a la resta de carrers, es proposa la rehabilitació amb sistema de màniga per canonada de fibra de vidre prèviament impregnada amb resina de polièster i recobriment per poliuretà. Per a la seva execució es buscaran subvencions, ja que ha resultat evident després de la inspecció la urgència en la renovació del clavegueram. 

Infolleida