Les Borges aprova ajudes per facilitar l’accés dels joves a l’habitatge

30/11/2017

El Ple ordinari de novembre de l’Ajuntament de les Borges Blanques ha aprovat amb els vots de l’equip de govern i d’ERC, les noves ordenances reguladores de les bases per a l’atorgament de subvencions per a facilitar l’accés dels joves a un habitatge digne, i en matèria de promoció econòmica.

Amb els 8 vots a favor de l’equip de govern, 4 d’ERC i l’abstenció de la CUP, el Ple ordinari de l’Ajuntament de les Borges ha aprovat una ordenança reguladora de les bases per a l’atorgament de subvencions per a facilitar l’accés dels joves a un habitatge. L’ordenança estipula que se’n podran beneficiar les persones de fins a 35 anys que rehabilitin habitatges per a ser destinats a viure-hi habitualment, que rebran un percentatge sobre les despeses de rehabilitació, reforma o millora de l’habitatge, que es determinarà en l’acord de la convocatòria. Tot i votar-hi a favor, ERC ha demanat que un dels factors a tenir en compte a l’hora d’atorgar aquesta subvencio sigui la renda.

La decisió de la CUP d’abstenir-se a la votació d’aquest punt ve motivada perquè el regidor de la formació, Josep Farran, no ha rebut la documentació que hi feia referència i, segons explica el mateix edil, no han pogut debatre la qüestió.

En la mateixa sessió també s’ha aprovat, amb els vots favorables de l’equip de govern, l’ordenança reguladora per a les bases per a la concessió de subvencions en matèria de promoció econòmica que concediran ajudes a propietaris de finques rústiques que s’adhereixin al Canal Segarra-Garrigues i a autònoms i empreses per a la contractació de personal, entre altres casos.

El Ple també  ha aprovat per unanimitat una moció presentada per ERC en motiu del dia contra la violència envers les dones.

Infolleida