Les Borges aprova provisionalment el POUM

09/01/2018

La regularització de l’empresa General d’Olis i Derivats ha estat una de les qüestions principals per a la provació provisional del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, que en la darrera modificació s’ha mantingut com a sòl d’àmbit rústic.

En el darrer ple de les Borges s’ha aprovat provisionalment el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) després de 10 anys d’elaboració i tres exposicions públiques. La regularització de l’empresa General d’Olis i Derivats ha estat un dels temes principals, que en aquesta darrera modificació ha quedat resolt mantenint la condició d’àmbit rústic i a l’espera de la consolidació administrativa mitjançant l’aprovació d’un Pla Especial per part de la Comissió Territorial d’Urbanisme.

El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal s’ha aprovat provisionalment amb els vots a favor de l’equip de govern. Esquerra hi ha votat en contra ja que, tot i que veuen coherent i encertat suprimir el sòl urbanitzable al voltant de General d’Olis, asseguren que no s’han tingut en compte les seves demandes per restringir l’activitat de l’empresa, en cas que es dugui a terme l’esmentat Pla Especial.

En aquest sentit, l’equip de govern ha acusat ERC de fer-ho amb intenció política, ja que, segons asseguren, "el POUM és quasi el mateix que ERC va redactar quan estava al govern".

El document també donarà sortida a diferents aspectes del futur urbanístic de les Borges, com les possibles ampliacions de l’empresa Unitex i  de la Cooperativa de Sant Isidre.

Mariona Rebull i Martí