Les Borges destinarà més de 15.000 euros per reparar camins malmesos pel Glòria

07/03/2020

La Junta de Govern Local del consistori ha aprovat l’adjudicació del contracte menor d’obra.

L’Ajuntament de les Borges ha aprovat, aquest dimecres, l’adjudicació del contracte menor d’obra de reparació de camins malmesos pels aiguats causats pel temporal Glòria els dies 21, 22 i 23 de gener de 2020.

Així, s’ha adjudicat a una empresa de les Garrigues un contracte per procedir a la seva reparació, per un import de 15.880 euros més IVA, la qual s’encarregarà de reconstruir alguns trams malmesos dels camins de les Pedreres, les Figueres, Comandevol, l’Espona Grossa, el Pla de Falliver, les Guixeres, els Aiguamolls, Sant Salvador i Deixalleria, reomplint-los amb graves, reconstruint-los, refinant-los i compactant-los. L’actuació també preveu llaurar amb reg asfàltic i refer amb graves el camí del Salat, del pati del Nicanor fins al desguàs; i, finalment, refinar i compactar el camí de Masia.

Paral·lelament, el consistori ha aprovat la sol·licitud d’una subvenció directa al Departament de Presidència de la Generalitat per les despeses derivades del mateix temporal Glòria, per un import de 48.281,27 euros, amb IVA inclòs, per a finançar una part de les actuacions de reparació dels danys causats a la Font Vella, un dels paratges més afectats.

En aquest sentit, l’ajuntament borgenc preveu demanar una altra subvenció al Ministeri de Foment per reparar les afectacions a altres camins, a l’aparcament municipal d’autocaravanes i per una nova reparació a la Font Vella, entre altres.

Infolleida