Les Borges recorda Macià en el 85è aniversari de la seva mort

25/12/2018

Com és tradicional el dia de Nadal, les Borges Blanques ha retut homenatge al president Francesc Macià, en el 85è aniversari de la seva mort. En l'acte hi han participat una vuitantena de persones.

Una vuitantena de persones s’han aplegat el matí del dia de Nadal a l’Espai Macià per retre homenatge al president Francesc Macià en el 85è aniversari de la seva mort. Aquest és el tercer any que l’acte se celebra de manera conjunta amb la participació dels tres partits amb representació a l’Ajuntament. L’alcalde de la població, Enric Mir, en el seu discurs, ha apel·lat a la “unitat”.

Marta Vilalta, diputada al Parlament de Catalunya i portaveu d’ERC, ha volgut ser també a l’homenatge a l’Avi i transmetre un missatge d’”esperança” pel que fa a la situació política de Catalunya. Per la seva banda, el portaveu de la CUP ha destacat de la política de Macià, la seva aposta pel municipalisme.

L’historiador local Marc Macià ha fet un repàs de la trajectòria personal i política del president, que tenia un fort vincle amb les Borges Blanques. L’acte ha acabat amb  una ofrena floral i el cant dels Segadors.

Mariona Rebull i Martí