Les Garrigues exigeixen que es paralitzin immediatament els tràmits del projecte de l’abocador

22/02/2019

El Consell aprova per unanimitat el rebuig al projecte del Macro abocador que es pretén construir al municipi de Riba Roja

El Consell Comarcal de les Garrigues demana al Departament de Territori i Sostenibilitat i a l’Agència Catalana de Residus que paralitzin immediatament els tràmits del projecte de l’abocador que es planteja a Riba-roja. Mitjançant una Moció de Rebuig presentada pel grup d’Esquerra i aprovada per unanimitat per tots els consellers, l’entitat comarcal insta també a l’Ajuntament de Riba-roja a no autoritzar el projecte presentat per a la seva construcció.

Josep Cunillera, portaveu republicà al Consell Comarcal, explica que l'anunci del projecte de construcció del macro abocador al municipi de Riba Roja, ha provocat una  inquietud i preocupació pels habitants del territori que ha comportat un rebuig pràcticament unànime tant dels consells com dels municipis, especialment els de Bovera, Bellaguarda, Granadella, Torms i el Soleràs, situats entre 12 i 15 quilòmetres del futur abocador. “La comarca de les Garrigues és una comarca eminentment rural i amb una economia de base  agrària i poc diversificada; per revertir aquesta situació, estem apostant per un sector primari transformador i que posi en valor els nostres productes i la seva qualitat. Un  projecte com l’abocador de residus industrials que es planteja al municipi de Riba-roja xoca frontalment amb la línia marcada i consensuada a la nostra comarca”, lamenta Cunillera.

Segons el portaveu, els republicans no poden admetre que de nou es plantegi un altre abocador per albergar la brossa de més de mitja Catalunya prop de la comarca. “El  sud-oest de Catalunya, i la nostra comarca en especial, ja ha contribuït més que suficientment i hem sigut més que solidaris en acollir infraestructures vinculades a l’energia i residus. Per tant ens oposem frontalment  al projecte d’abocador que es planteja a Riba-roja, ja que es contrari a la línia de desenvolupament econòmic consensuada pel gruix dels agents públics i privats que resideixen a la comarca de les Garrigues”, manifesta Cunillera.

En aquest sentit, els republicans es comprometen a no promoure ni donar cabuda a cap projecte similar al territori i a realitzar totes les accions necessàries que estiguin al seu abast per què aquest projecte d’abocador no tiri endavant. 

Infolleida