Lleida suma un nou mort amb coronavirus i 26 nous contagis aquest diumenge.

06/04/2020

La xifra total de defuncions s'eleva a 80 i els infectats ja sumen 1063 des de l'inici de la pandèmia dels quals una quarta part estan ingressats en centres hospitalaris. Cal destacar que l'increment d'aquestes dades s'ha alentit però salut continua demanant no abaixar la guàrdia per contenir els contagis.

El Departament de Salut ha confirmat que en les últimes hores ha mort 1 persona amb coronavirus a la província de Lleida i ja són 80 les defuncions des de l'inici de la pandèmia. També ha comptabilitzat 22 nous positius a la plana de Lleida i 4 més a la zona de l'Alt Pirineu i Aran sumant un total de 1063 casos. La part positiva d'aquestes dades és que l'increment és inferior al d'aquesta setmana passada en la qual van morir sis persones al dia de mitjana i es van detectar 60 contagis al dia també de mitjana.

Una quarta part dels infectats es troben ingressats en centres hospitalaris del territori. 226 a la plana de Lleida dels quals 137 estan a l'Arnau de Vilanova que registra 40 contagiats a l'UCI. Al Santa maria hi ha 43 positius dels quals 10 són a cures intensives i 46 persones més estan ingressades en centres privats, totes estables a planta. A les comarques de muntanya hi ha 46 persones ingressades en diferents centres hospitalaris amb diagnòstic estabilitzat. 10 es troben a l'Espitau Val d'Aran, 17 a l'Hospital Comarcal del Pallars a Tremp, 8 a la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell, i 11 a l'Hospital de Cerdanya.

Pel que fa a les altes, les últimes hores han superat la covid-19 4 persones al pla i 4 més a muntanya i el total de persones recuperades ja és de 221.

El Departament de Salut continua garantint la gestió de la pandèmia i demana no abaixar la guàrdia en les mesures de prevenció.

Infolleida