Llum verda a la rehabilitació de l'escola de l'Albagés

25/09/2023

Un projecte de 451.000 euros finançat pel Govern central

L'ajuntament de l'Albagés va aprovar la setmana passada l'inici de l'expedient del projecte bàsic i executiu i estudi bàsic de seguretat i salut de rehabilitació energètica passiva de l'escola infantil primària Mare de Déu de Montserrat.
El projecte, que tindrà un ajut de 451.603 euros, forma part d'una ajuda del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) del Govern espanyol, en la resolució de la convocatòria en concurrència competitiva de la Línia 1 del Programa d'Impuls a la rehabilitació d'edificis públics de titularitat local (Pirep Local) dins el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) del Govern d'Espanya finançat amb els fons europeus Next Generation.
El projecte de l'Albagés és un dels 172 del total de 405 projectes seleccionats que se situa en municipis de menys de 5.000 habitants els anomenats municipis de repte demogràfic, i, en conseqüència, són ajuts que volen aportar solucions i millores en matèria d'eficiència energètica en equipaments públics com, en aquest cas, en l'escola pública i contribuir a fixar població i lluitar contra el despoblament.
Els ajuts concedits pel Mitma en aquesta convocatòria pugen 307 milions d'euros i finançaran un total de 405 projectes dels 1.065 presentats a tot l'Estat. L'objectiu del programa és ajudar a millorar l'eficiència energètica i la sostenibilitat ambiental dels edificis públics i garantir la reducció en més d'un 30% del consum d'energia no renovable, així com la seva accessibilitat, habitabilitat i conservació.
Infolleida