Mir reclama a Crespín “celeritat en la millora de la N-240”

24/07/2018

L’alcalde de les Borges també li ha exigit al subdelegat del govern l’alliberament dels presos polítics.

L'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, s'ha trobat aquest dimarts amb el nou subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín. En la trobada, que ha tingut lloc a la capital de les Garrigues, l’alcalde del consistori li ha reclamat varies millores. En primer lloc, Mir ha posat sobre la taula la necessitat urgent de desdoblar l’N-240 entre Lleida i les Borges per tal de millorar la seguretat, la rapidesa i el cost per als usuaris i les indústries d’aquest eix Cantàbric-Mediterrani, al seu pas per les comarques de Lleida.

En segon lloc, Mir també ha sol·licitat al subdelegat del govern la possibilitat que l’Estat col·labori econòmicament a través de l’1,5% d’inversió cultural, en una part del cost del nou teatre polivalent municipal, que té previst iniciar-se el pròxim any. Finalment, el responsable del consistori de les Borges, li ha recordat a Crespín el malestar que hi ha entre la majoria de la societat borgenca per la situació dels presos polítics catalans i dels exiliats. En aquest sentit, Mir ha exposat al subdelegat que l’Ajuntament de les Borges Blanques exigeix l’alliberament immediat dels presos i el retorn dels exiliats. Igualment, l’alcalde borgenc també ha lamentat el suport del PSOE i del PSC a l’aplicació de l’article 155 que ha tingut uns efectes perversos en el funcionament de moltes entitats i consistoris lleidatans.

En relació a la polèmica de la plantada dels regidors d’ERC i la CUP a la visita del subdelegat, Mir ha manifestat que “si bé em sembla coherent l’actitud de la CUP, donada la seva intransigència i radicalitat habitual, no entenc la posició incoherent d’ERC, ja que a Madrid i al Parlament català demanen diàleg, distensió i consens i aquí fan seguidisme dels postulats més intolerants”. “Mentre Catalunya no sigui un Estat independent, hem de dialogar amb els representants espanyols i exigir-los el que ens correspon per l’aportació que encara hi fem”, ha reblat l’alcalde. Al seu torn, José Crespín ha agraït l’acceptació de la visita per part d’Enric Mir i ha lloat la seva actitud, tot afegint que “això denota que és un bon alcalde”, ja que “tot i les diferències ideològiques hi anteposa l’interès de la ciutadania”.

Infolleida