Neix ‘Tastavins’, la primera fira dedicada al vi i al cava a Juneda

22/06/2019

Se celebrarà el dia 29 de juny amb 21 cellers i comptarà amb jornades tècniques

Juneda celebrarà el proper dissabte 29 de juny la 1a Fira Tastavins 2019. La idea respon al repte i al dinamisme del sector vitivinícola de les comarques lleidatanes de donar a conèixer els vins i caves de proximitat i aquelles bodegues de diferents indrets de Catalunya que treballen per promocionar un producte de qualitat.

La presentació de la Fira s’ha dut a terme aquest divendres a la Diputació de Lleida i ha comptat amb la participació del diputat en funcions Paco Cerdà i les intervencions del president de la DO Costeres de Segre, Tomàs Cusiné; el director de la Fira Tastavins, Ramon Griñó, i el secretari de la Fira, Jaume Farré.

Així –segons ha explicat Ramon Griñó– està prevista la celebració d’unes jornades tècniques durant la jornada matinal amb les conferències a càrrec de Miquel García i Pilar Salillas, del Celler Lagravera, i de David Baixas, de Mas Regany, sota el títol ‘La biodinàmica com a eina de regeneració dels sòls agrícoles’ (10.00 hores); i una posterior a càrrec de Zoltan Nagy, Gemma Plaza i Sara Pérez, que parlaran de ‘La dona en el món del vi’ (11.30 hores). Aquestes jornades se celebraran al complex cultural i estaran obertes al públic prèvia inscripció al web.

Destaca també la iniciativa solidària que el pintor Gregorio Iglesias i l’Associació Tastavins Juneda duran a terme en benefici de l’AFANOC, l’associació de nens amb càncer, amb l’esbós que dibuixarà el pintor en una tela gran que quedarà exposada a l’entrada de la fira i a la qual es podran fer pinzellades solidàries, tal com ha explicat Jaume Farré.

La fira pròpiament començarà a les 18.00 hores, amb la presència dels 21 cellers convidats (18 cellers de la D.O. Costers del Segre, un de la D.O. Cava; un de la D.O. Conca de Barberà; un de la D.O. Terra Alta); i set productors de tapes de proximitat que oferiran tastos de bona part de la seva producció combinats amb música en viu, amb diferents DJ, i  el grup de diables i percussió junedenc, ‘Rojos de Junda’.

Els 21 cellers que estaran presents a la mostra seran: Cal Cabó Celler (Sant Martí de Maldà), Castell del Remei (Penelles), Costers del Sió (Balaguer), Celler Matallonga (Fulleda), Vinya els Vilars (Arbeca), Mas Blanch i Jové (la Pobla de Cérvoles), Lagravera (Alfarràs), Celler Tomàs Cusiné (el Vilosell), Celler Analec (Nalec), Vila Corona (Vilamitjana), Celler Rendé Masdéu (l’Espluga de Francolí), el Vinyers de Fígols (Tremp), Cellers Tarroné (Batea), Forns Raventós (Santa Fe del Penedès), Clos Pons (l’Albagés), Cérvoles (la Pobla de Cérvoles), Castell d’Encús (Talarn), Batlliu (Sort), Terrer de Pallars (Figuerola d’Orcau) Família Torres Wines (Juneda) i l’Olivera (Vallbona de les Monges).

 

 

Infolleida