Noves subvencions per arranjar façanes de les Borges

21/03/2018

Entra en vigor la nova convocatòria de subvencions per arranjar les façanes del centre històric de les Borges Blanques.

L’Equip de Govern de l’Ajuntament de les Borges Blanques ha informat aquest dimecres, que ja ha entrat en vigor la convocatòria 2018 per al a concessió de subvencions per a la rehabilitació de façanes al Centre Històric del municipi. El consistori ha aprovat una partida d’uns altres 50.000 euros, el mateix import que es va preveure per al 2017.

Aquest projecte d’Intervenció Integral del Centre Històric que subvenciona l’arranjament, millora o rehabilitació de façanes en edificis privats és cofinançat per la Generalitat de Catalunya i el consistori borgenc.

Des que al mes de març del 2017 va entrar en vigor l’ordenança, el consistori ja ha abonat 38.851,80 euros, corresponents als 16 projectes de la convocatòria de 2017, als uqe caldrà afegir els nous que es subvencionaran aquest any. El termini finalitza el 30 d’abril de 2018, i ja s’han rebut sis noves peticions.

L’ordenança especifica que els immobles objecte de subvenció han d’estar situats a l’àrea urbana compresa en el programa de barris, delimitada pels carrers Marquès d’Olivart, la Capella, Castell Alt, camí del Cementiri Vell, Maria Lois, Joan Maragall, Avemaria, raval de Lleida, passeig del Terrall i Ensenyança. Les obres les poden dur a terme tant propietaris com llogaters d’edificis i la subvenció serà del 50% del pressupost, fins a un màxim de 3.000 euros per actuació.

Es podran acollir aquests ajuts les actuacions que contemplin la reparació de les parts d’obra en mal estat; decapar la totalitat de la façana; neteja de les parts de pedra; restauració singular d’elements escultòrics o tractaments ornamentals; recontrsucció o restitució d’elements deteriorats o desapareguts; pintura dels arrebossats de l’edifici; neteja i tractament adequat dels paraments petris o ceràmics i dels elements de tancament; neteja dels esgrafiats i de la serralleria i elements metàl·lics que formin part de la façana; i la retirada i recol·locació dels elements o instal·lacions que tenen incidència en el paisatge urbà.

Infolleida