Oliverart 2022 del Centre de l’oli de la Granadella selecciona sis projectes artístics.

16/02/2022

S’han escollit quatre projectes per a exposició temporal i dos com a obra permanent per al passeig escultòric a l’aire lliure al Mirador del Coll de Bovera.

El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) de la Granadella ha seleccionat sis obres d’art per a la cinquena edició del projecte Oliverart 2022.

Oliverart compta amb dues categories, la modalitat 1 és per a exposicions temporals a la sala d’exposicions del CCOC, i la modalitat 2 és per a obres per a ser instal·lades de manera permanent a l’exterior, al passeig escultòric del Mirador del Coll de Bovera.

Els projectes han de ser de qualsevol disciplina artística com: la pintura, la il·lustració, l’escultura, la fotografia, el videoart o qualsevol forma de creació contemporània, i la temàtica ha de ser referent a conceptes com la ruralitat, la natura, el paisatge o la sostenibilitat del territori.

Referent a la modalitat 1, exposició temporal, han estat escollides les obres:

  • Anca Ion, del Vendrell, amb l'obra "Biodiversitat a través de la ceràmica". Peces de ceràmica que representen la biodiversitat. 
  • Antonia Ansio, de València, amb l'obra "Primera impresión". Peces realitzades mitjançant la tècnica original de l’artista, denominada polietilè fos, amb les que es pretén plasmar les sensacions percebudes al veure les imatges del món de l’oli i el seu entorn.
  • Antonio Galeote, d’Ivars de Noguera, amb l'obra "La química de l'art". Recull de fotografies amb diferents soques d’arbres tractades químicament.
  • Centre de Serveis Integrals per a la Gent Gran, de La Granadella, amb l'obra "Els nostres pobles, la nostra història". Obra composta per diferents planxes amb fotografies, vivències, experiències, costums i records de la gent gran de les Garrigues. 

Respecte a la modalitat 2, passeig escultòric,  han estat seleccionades les actuacions:

  • Josep M. Pastó, de Sant Pere de Ribes, amb l'obra "La Collita". Escultura de ferro massís que representa el rasclet clàssic i recorda les quatre barres catalanes. 
  • Susana Malagón, de Barcelona, amb l'obra "Homo naturalis". Escultura composta de diferents materials que donen forma a la silueta d’una persona.  
El CCOC ha posat en marxa amb Oliverart un projecte innovador amb l’ambició de consolidar-se a mitjà i llarg termini com un dels espais d’art i natura de referència a Catalunya, i en especial a les Terres de Ponent.
Infolleida