Polítics lleidatans exigeixen tant obres de Lleida a les Borges com alliberar l’AP-2

24/07/2017

Van assistir a la protesta que va tallar la N-240 a Montblanc

Unes dos-centes persones van tallar aquest passat diumenge la carretera N-240 a Montblanc per reclamar a Foment que reprengui les obres del túnel del coll de Lilla, després que el ministeri les hagi ajornat almenys fins al 2018 al·legant dificultats imprevistes a causa de la composició del subsòl.

Els dos talls a partir de les sis de la tarda, l’un a la rotonda d’accés a l’autopista AP-2 i l’altre a l’altura de la desviació en direcció a Lleida, amb prou feines van durar uns minuts, però n’hi va haver prou per provocar cues quilomètriques de vehicles enmig d’una intensa pluja. Polítics lleidatans es van afegir a la mobilització per exigir seguretat a l’eix viari entre Lleida i Tarragona.

El president del consell de les Garrigues i alcalde de Juneda, Antoni Villas, va assistir a la manifestació, de la mateixa manera que el senador d’ERC per Lleida, Miquel Àngel Estradé, i el president del partit a Ponent, Carles Comes, entre d’altres.

Entre els manifestants hi va haver també representants de PSC i Podem a les comarques de Tarragona, així com transportistes i representants de sindicats. Van anar darrere de dos pancartes, l’una amb la llegenda Túnel del coll de Lilla. Ja! i l’altra, Pel rescat de l’AP-2 entre Montblanc i Lleida.

Val a recordar que, al tram lleidatà de l’N-240, Foment planteja actualment duplicar la carretera entre la capital del Segrià i les Borges, i alliberar el peatge de l’autopista des d’allà fins a Montblanc.

“Alliberar els peatges de forma immediata fins a Montblanc no és incompatible amb duplicar el tram de Lleida a les Borges”, va recalcar l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, cosa que va subratllar també el president del consell de les Garrigues. També les federacions d’ERC a Ponent i Tarragona van emetre un comunicat conjunt per exigir a Foment aquestes dos mesures.

Andreu va qualificar d’“excuses” els motius de Foment per retardar el túnel i va afirmar que, al preguntar a l’enginyer a càrrec de l’obra del ministeri, aquest li va respondre que “a partir del 2 d’octubre ja decidiríem nosaltres”, en al·lusió a l’1-O.

Segre