Quim Torra demana "reaccionar ràpidament" a les afectacions del temporal a Les Garrigues

27/10/2019

Ho ha fet encapçalat a la reunió amb els alcaldes de les Garrigues que s'ha celebrat aquest diumenge al matí al Consell Comarcal a les Borges Blanques

El President de la Generalitat Quim Torra ha remarcat la necessitat de "reaccionar ràpidament" a les "greus" afectacions que ha provocat el temporal a les Garrigues, ja que la collita d'oliva comença d'aquí a quinze dies, fet que posa en perill "el futur de la comarca i de la seva pagesia". En aquest sentit, també ha parlat de "coordinació" entre totes les administracions per tal d'agilitzar la sol·licitud d'ajuts dels afectats, i ha recordat que dimarts vinent s'anunciarà un pla d'actuació per donar una "primera resposta".

Quim Torra també ha demanat als alcaldes que quantifiquin els danys. Ho ha dit després de participar en una reunió d'alcaldes que s'ha celebrat al Consell Comarcal de les Garrigues, a les Borges Blanques. Així mateix, el president de l'ens comarcal ha reiterat la importància de les ajudes de les administracions per superar els efectes del temporal.

En acabar la reunió amb els batlles garriguencs, el president de la Generalitat ha visitat el municipi de la Floresta per veure de primera mà les afectacions de la pluja.
Noèlia Burgos