Quim Torra presideix l’acte de bateig de la biblioteca “La Clandestina” del Vilosell

16/06/2019

El President de la Generalitat, Quim Torra, ha encapçalat l’acte de bateig de la biblioteca municipal del Vilosell, que des d’aquest diumenge porta per nom “La Clandestina”, en homenatge a Joan Tarragó, veí del Vilosell, que va crear una biblioteca secreta al camp de concentració de Mauthausen.

“La Clandestina”, amb aquest nom s’ha batejat la biblioteca del Vilosell en homenatge a Joan Tarragó, veí del municipi deportat al camp de concentració de Mauthausen on va crear una biblioteca secreta amb uns 200 llibres, entre els quals s’hi podien trobar títols d’autors com Dostoievksi, Victor Hugo o Émile Zola. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha encapçalat l’acte de bateig de l’equipament que es va crear fa un any que també ha comptat amb la presència dels dos fills de Joan Tarragó.

Durant la celebració, que ha comptat amb la presència entre el públic de diversos familiars de deportats, s’ha fet una ofrena floral i s’ha pogut gaudir de la interpretació de la cançó de l’”Emigrant” a càrrec de Marina Rossell.

Mariona Rebull i Martí