Set noves morts eleven a 62 les defuncions per coronavirus a Lleida que suma 72 nous infectats arribant a un total de 825.

02/04/2020

Un dels principals focus de contagi continua sent les residències geriàtriques on setze ancians han perdut la vida i més d'un centenar dels seus professionals estan aïllats o amb simptomatologia, segons Salut. La xifra positiva són les 124 altes que ja comptabilitza la província.

El Departament de salut ha confirmat que les últimes hores han mort set persones més per coronavirus a la plana de Lleida sumant un total de 62 defuncions a la província. Els nous casos de contagi també creixent i aquest dimecres se n'han comptabilitzat 65 a la regió sanitària de Lleida i 7 a les comarques de muntanya que fan un total de 825 infectats. Un dels principals focus són les residències geriàtriques. Segons salut, a la demarcació hi ha sis centres amb 71 ancians confirmats i 118 professionals aïllats o amb simptomatologia. Les dades oficials indiquen a més que fins el dia d'avui 16 residents han perdut la vida al territori. També s'ha hagut de lamentar la mort del primer sanitari, metge de família del Cap de Balaguer, víctima del coronavirus.

Actualment, 238 persones es troben ingressades en centres hospitalaris de la plana. 151 estan a l'Arnau de Vilanova dels quals 42 són a l'UCI, 39 persones estan ingressades al Santa Maria, 30 de les quals estan estables a planta i 9 es troben a cures intensives i 48 persones estan ingressades en centres privats, totes estables a planta. La regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran no ha comptabilitzat cap mort les darreres hores però manté 43 persones ingressades amb diagnòstic estable. 12 es troben a l'Espitau Val d'Aran, 18 al Comarcal del Pallars a Tremp, 4 a la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell i 9 a l'Hospital de Cerdanya.

La dada positiva és l'augment dels contagiats que han estat donats d'alta que ja sumen un total de 124.

Infolleida