Taller de cartes per als presos a les Borges

04/12/2017

En un taller de cartes per als presos realitzat a les Borges Blanques, els borgencs coincideixen en què els consellers cessats haurien de sortir de la presó; diuen que és una vergonya tenir presos polítics al segle 21. Bona part afegeix que les eleccions del pròxim 21 de desembre són una via perquè torni a guanyar l'independentisme i es posi fi a l'aplicació de l'article 155.

Les eleccions del 21 de desembre estan a la boca de tots els lleidatans, i en els veïns de les Borges Blanques també. En el marc d'un taller per fer cartes i enviar-les als polítics que es troben a la presó, els borgencs han qualificat d'inviable la situació política catalana. Alguns ciutadans veuen aquestes eleccions com una oportunitat més perquè guanyi el bloc sobiranista; mentre que d'altres, demanen als polítics que es preocupin per més assumptes socials i per menys temes d'identitat.

Els ciutadans de les borges blanques també han volgut mostrar el seu suport als consellers cessats que es troben a la presó i al govern destituït que segueix a Brussel·les. A través d'un taller per escriure'ls-hi cartes, els hi han volgut enviar missatges d'escalf i força. així els han demostrat que no estan sols i que bona part dels ciutadans segueixen al seu costat. Tots coincideixen en què és una vergonya que després de tants dies continuin a la presó.

No és el primer cop que el comitè de defensa per la república de les borges organitza aquest taller. Ja al 26 de novembre es va realitzar aquesta activitat on els borgencs es van solidaritzar amb el govern cessat de Catalunya.

Marc Tàsies (LleidaTV)