Urbanisme avala el teatre municipal de Les Borges Blanques

27/02/2020

La comissió d’Urbanisme de Lleida va donar llum verda ahir al pla que permetrà construir el teatre de les Borges. L’equipament se situarà en una parcel·la entre l’avinguda Jaume I i el carrer Borges del Camp, que actualment s’utilitza com a zona d’estacionament.

L’alcalde, Enric Mir, va explicar que aquest era l’últim tràmit davant d’Urbanisme. El teatre, que es començarà a constuir a finals d’aquest any, constarà de tres espais. Un acollirà la sala principal, amb 360 butaques, l’escenari i les sales de control; el segon, les sales per als actors, serveis i magatzems; i el tercer, el vestíbul d’accés, el bar i les taquilles. La comissió també va informar favorablement sobre el pla de millora urbana del sector de llevant de les Oluges, per renovar i condicionar el vessant sud del turó del Castell. Es tracta d’un sector de 4.450 metres quadrats, en què només es troben en bon estat els habitatges amb accés des del carrer Pere Vila, mentre que la part nord-est de la zona està en ruïna.

Per aquest motiu, l’ajuntament aposta per la consolidació del carrer Pere Vila com a eix vertebrador, facilitant la implantació de nous habitatges, recuperant antics vials que reforcin la comunicació i disposant d’espais lliures a les zones que hi ha més pendent. En aquesta sessió es va aprovar una modificació del planejament de Montoliu de Lleida, que permetrà ampliar la plaça de l’Església. En concret, es modifica l’alineació d’una parcel·la del carrer Major amb l’objectiu de guanyar espai a la plaça i potenciar l’església.
SEGRE