117 propostes en els primers pressupostos participatius de les Borges

29/07/2018

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha recollit un total de 117 propostes en els primers pressupostos participatius. D’aquesta manera, es completa la primera fase del procediment. El procés continua amb la selecció, a partir de l’aplicació de diversos criteris d’elegibilitat, de les 15 millors propostes.

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha tancat la primera fase dels pressupostos participatius del municipi amb 117 propostes. En concret, s’han recollit 70 propostes en paper i 47 a través dels formularis disponibles a l’Ajuntament, la Biblioteca i la web del consistori.

L’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, s’ha mostrat molt satisfet amb els resultats: “malgrat ser la primera vegda que organitzem un procés participatiu d’aquest tipus, les 117 propostes presentades ens animen a continuar implementant encara més la col·laboració ciutadana en la getió directa dels afers públics del municipi”.

Ara, durant la segona fase, la Comissió de Coordinació, formada per l’alcalde, diversos regidors i tècnics de l’Ajuntament, procedirà a aplicar els criteris d’elegibilitat que serviran per a fer una preselecció de les propostes presentades.

Per tal que les propostes passin la selecció, no poden superar la quantitat global destinada a la partida de pressupost participatiu corresponent a l’any 2019 de 50.000 euros. A més, han de ser competència municipal i no poden dependre de finançament exterior; també han de ser d’interès general per  a la ciutat.

Així mateix, no han d’afectar el prssupost de més d’un any, i han de ser actuacions amb prinicipi i final. Han de tenir un cost de manteniment sostenible, i no han de suposar la contractació de nou personal. No han d’estar incloses en altres actuacions vinculades a la recepció de possibles subvencions externes.

Infolleida