Actes a Bovera i el Soleràs per al futur POUM plurimunicipal

11/10/2023

Desenes de persones acudeixen a la crida de l'administració

Segueixen en marxa les sessions participatives sobre l'avanç del Planejament Urbanístic Plurimunicipal a totes les Garrigues Altes. En els darrers dos dies es van fer actes al Soleràs i Bovera, on hi van participar desenes de persones interessades a fer sentir la seva veu per a l'elaboració d'aquest nou pla urbanístic.
Els municipis de les Garrigues Altes s’enfronten a un important repte demogràfic provocat pel despoblament i l‘envelliment de la població. Una problemàtica lligada a altres factors com la dificultat per accedir a un habitatge, la manca de transport públic i altres dèficits de serveis. També el paisatge i l’activitat agrària, fonamental a la comarca, s'afronten a la transformació a regadiu o la implantació de plantes de producció d’energies renovables. El desenvolupament d’un futur pla urbanístic supramunicipal ha de respondre a necessitats del territori com millorar l’accés a l’habitatge, millorar les infraestructures de mobilitat o la rehabilitació d’edificis, alhora que es preserva el paisatge i patrimoni cultural del territori i es garanteix la continuïtat de l’activitat agrària entre d’altres.
Cada sessió compta amb la participació d’un ponent expert en la temàtica de la sessió i s’obre després a la deliberació de la ciutadania amb diferents dinàmiques participatives. El procés participatiu sobre l’avanç de planejament urbanístic a les Garrigues Altes també compta amb un espai digital al portal Participa Gencat, on es pot trobar informació actualitzada sobre les sessions presencials i fer aportacions de manera telemàtica en cas de no poder assistir a les sessions.
Infolleida