Augment del trànsit a l’N-240 pel tall de l’AP-2

31/01/2018

El tall de l’autopista AP-2, aquest dimecres al matí per culpa de la boira, ha comportat un augment de trànsit a la conflictiva carretera N-240, on també hi havia manca de visibilitat a causa de l’espessa boira.

El Servei Català de Trànsit ha tallat, aquest dimecres al matí, durant tres hores la circulació de vehicles per l’autopista AP-2 entre Soses i les Borges Blanques per la manca de visibilitat que ha provocat l’espesa boira, això ha suposat que molts dels vehicles s’hagin desviat cap a l’N-240, una via que ja suporta un gran nombre de trànsit i té un alt índex de sinistralitat.

Enguany, és la primera vegada que es posa en marxa aquest protocol, que es va utilitzar per primera vegada el desembre del 2015, quan es va tallar el trànsit entre Aitona i les Borges, segons l’acord entre Abertis i el Servei Català de Trànsit. La mesura, però, no va satisfer alcaldes, entitats i transportistes i des del SCT es va prendre el compromís d’ estudiar alternatives al tancament de l’AP2 per boira intensa però, finalment, aquest protocol d’actuació s’ha mantingut.

Mariona Rebull i Martí