Busquen famílies d’acollida per a nens i nenes refugiats sahrauís durant l’estiu

06/06/2018

El projecte “Vacances en pau” busca famílies d’acollida a les Garrigues i el Pla d’Urgell pels mesos d’estiu per a nens i nenes sahrauís.

34 infants sahrauís van ser acollits l’any passat per famílies lleidatanes durant els mesos de juliol i agost a través del projecte “Vacances en pau”. Enguany, l’associació busca famílies a les Garrigues i el Pla d’Urgell interessades en acollir nens i nenes d’entre 10 i 12 anys procedents dels campaments de refugiats situats al desert algerià. Aquest és el cas del Lahbib, que ara té 24 anys i que amb 6 anys va ser acollit per una família d’Alacant amb la qual va passar cinc estius.

 

Gràcies a aquesta iniciativa, els infants, a més a més de poder sortir dels camps de refugiats, on les temperatures durant l’estiu són molt altes, disposen d’un seguiment mèdic i una alimentació equilibrada. A més, amb l’acollida, ambdues parts poden conèixer altres cultures i estils de vida a l’hora que poden consicenciar la societat sobre la problemàtica d’una part important del poble sahrauí.

 

Tot i que el projecte s’ha anat desenvolupant ininterrompudament, a les Garrigues l’últim any que es van acollir infants va ser el 2012. Ara, es volen trobar de nou famílies que rebin aquest nens i nenes durant els mesos de juliol i agost.

 

La Delegació Sahrauí a Catalunya és l’encarregada de trobar el finançament per a les despeses dels viatges fins al municipi de la família acollidora, a més d’ocupar-se també de tots els tràmits burocràtics necessaris.

Mariona Rebull i Martí