Castelldans reclama una solució per poder obrir l’edifici de les arcades

08/06/2017

L’Ajuntament de Castelldans mostra el seu malestar per l’estat de deteriorament i abandonament de l’edifici que havia de ser el Centre d’Interpretació de la Biodiversitat de la zona estepària de Mas de Melons. Les obres de l’edifici van quedar a mig fer i a dins hi han quedat els arcs d’un antic convent medieval.

La plaça dels Arcs era, fa pocs anys, un dels centres neuràlgics de Castelldans, un lloc que comptava amb set arcades d’un antic convent medieval. L’Ajuntament, però, va cedir els terrenys a la Generalitat per fer-hi un Centre d’Interpretació de la Biodiversitat de la zona estepària de Mas de Melons. L’edifici, que de moment ha costat 600.000€, ha quedat a mig fer. Les arcades es van desmuntar una a una i s’han tornat a construir a dins de l’edifici, tot i que només se n’han arribat a recol·locar sis. Actualment, el centre d’interpretació s’ha acabat fent a Mas de Melons i per aquest motiu des de l’Ajuntament demanen que s’adeqüi la planta baixa perquè els veïns puguin tornar a gaudir d’aquest espai. Des del consistori demanen que s'enderroquin algunes parets de la planta baixa perquè el lloc quedi obert al públic.

L’edifici ara es troba en un estat d’abandonament i deteriorament que preocupa el consistori. Les obres van quedar a mig fer i encara hi ha materials de construcció, plànols i eines escampades, a més de brutícia i excrements d'animals, fruit de la deixadesa que ha sofert el lloc.

El Consell Comarcal de les Garrigues ja va presentar un informe abans de la construcció de l’edifici en què es recomanava no fer-lo i també instaven a excavar més profundament la plaça perquè sospitaven que hi podria haver més patrimoni a nivells inferiors del sòl.

 

Mariona Rebull i Martí