Castelldans ret homenatge a Miquel Lladó

30/09/2024

Amb la presentació de Els camins de la por

El Centre de Serveis "L'Esbarjo" de Castelldans va acollir divendres la presentació del llibre "Els camins de la por", obra de Miquel Lladó, escriptor de Castelldans i una de les figures més lliures i desconegudes de la narrativa catalana de la postguerra.
A l'acte van intervenir l'Alcalde de Castelldans, Conrad Llovera, el curador del text i prologuista Eduard Batlle, i l'editor Josep Gelonch. Durant l'esdeveniment, es van llegir fragments del llibre a càrrec de lectors de la Biblioteca Josep Bellet i Falcó.
L'acte va comptar amb la presència de familiars de Miquel Lladó, així com d'Albert Turull, director dels serveis territorials del Departament de Cultura a Lleida, en un acte que va ser un sentit homenatge a l'autor, nascut a Castelldans el 1919 i mort a Andorra la Vella el 1999. Lladó, conegut pel seu esperit autodidacta i l'impacte de l'experiència de la guerra en la seva obra, va compartir generació amb destacats autors com Manuel de Pedrolo, Josep Vallverdú i Guillem Viladot.
Els camins de la por és una trilogia que aborda la por, la desesperança i el desarrelament a través dels personatges marcats per la misèria i el sotmetiment de la postguerra. L'edició d'aquesta obra, publicada per l'Editorial Fonoll de Juneda, inclou un pròleg d’Eduard Batlle i es presenta per primera vegada de manera completa, coincidint amb els 25 anys de la mort de l'autor.
Aquest acte ha servit no només per recordar l’obra de Miquel Lladó, sinó també per reivindicar el seu paper fonamental en la narrativa catalana de la segona meitat del segle XX.
Fotos: Ajuntament de Castelldans
InfoLleida