Cau un 32% el preu dels habitatges a les Garrigues

03/02/2018

Lleida té la mitjana més baixa de preu per metre quadrat útil pel que fa als pisos nous i també és la provincia catalana on es pot comprar un habitatge més barat. A les Garrigues, i segons un estudi encarregat per l’Associació de Promotors de Catalunya, és on més es van abaratir els preus al 2017, amb un 32 per cent, a 1.107 euros el preu de venda del metre quadrat útil. I amb una mitjana de venda per habitatge de 58.618 euros.

Aquesta és una de les cinc o sis promocions de pisos noves projectades a Lleida segons l'Associació de Promotors de Catalunya a Lleida. Uns pisos que només es començaran a construir quan la promotora demostri que té una precompra confirmada del 40%. I és que, si una cosa ha comportat la crisi és que les entitats bancàries demanen moltes garanties.

L'estudi encarregat per l'associació demostra que Lleida és la provincia amb les mitjanes de preu més baixes de tot Catalunya. En total, al 2017 es van fer 148 promocions, sent el Segrià la comarca amb més edificacions i les Garigues, la que menys.

Un altre problema que han detectat els promotors, tot i que a Lleida encara no ha arribat, és la dificultat en fer tots els tràmits per obtenir permisos i llicències. Segons asseguren, hi ha poc funcionariat i la documentació s'acumula i es tramita poc a poc.

Eva Cortijo (Lleida TV)